Όλες οι κατηγορίες

Σαλάτα με κουνουπίδι

Σαλάτα με κουνουπίδι
Views: 6803 Σαλάτα με κουνουπίδι

Chef: House Chef
Χρόνος Εκτέλεσης: 10'

Πληροφορίες


Μερίδες:

Κόστος παρασκευής:

Βαθμός Δυσκολίας:

Ποσότητα: Καλάθι

Συνταγή: Σαλάτα με κουνουπίδι

Γιατί το κουνουπίδι δεν τρώγεται μόνο βραστό!

Τι χρειάζεσαι:
1/2 κουνουπίδι
1 πατάτα
1/2 αγγούρι κομμένο σε φέτες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό απο 1 λάιμ ζουμερό
αρκετό ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Πως το Φτιάχνεις:
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το κουνουπίδι, του οποίου έχουμε διαχωρίσει τους βολβούς, για ακριβώς 1 λεπτό (πρέπει να μαλακώσει τελείως. Άλλωστε το κουνουπίδι τρώγεται και ωμό). Κρυώνουμε γρήγορα σε νερό με αρκετό πάγο.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι και σε αλατισμένο νερό βράζουμε την πατάτα κομμένη στα 4 για να γίνει πιό γρήγορα. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι και το ανακατεύουμε με την πατάτα και τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά:
Μήν παραβράζετε το κουνουπίδι γιατί το καταστρέφετε! Το υπόλοιπο μισό από το κουνουπίδι χωρίστε το σε μικρά κομμάτια και βάλτε στο φούρνο με λίγο θυμάρι, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς. Ρίξτε λίγο λεμόνι μόλις το βγάλετε απο το φούρνο. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια για τη συνταγή.

Γράψε ένα σχόλιο για τη συνταγή

Το Όνομά σας:


Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Πόσο σου αρέσει: Λίγο           Πάρα πολύ

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:



Υλικά: Λαχανικά
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...