Όλες οι κατηγορίες

Πανσέτα σιγο-ψημένη με μέλι και μυρωδικά, κρέμα γλυκοπατάτας και ντομάτα μυρωδικών

Πανσέτα σιγο-ψημένη με μέλι και μυρωδικά, κρέμα γλυκοπατάτας και ντομάτα μυρωδικών
Views: 5957 Πανσέτα σιγο-ψημένη με μέλι και μυρωδικά, κρέμα γλυκοπατάτας και ντομάτα μυρωδικών

Chef: Σαμούκας Γιάννης
Χρόνος Εκτέλεσης: 180'

Πληροφορίες


Μερίδες:

Κόστος παρασκευής:

Βαθμός Δυσκολίας:

Ποσότητα: Καλάθι
Τι χρειάζεσαι:
Για τη πανσέτα:
1 κιλό πανσέτα άνευ οστών, άκοπη
2 κ. σ. μέλι
1 σκ. Σκόρδο
1 Πορτοκάλι
150ml Κόκκινο Κρασί
Μπαχαρικά (Δεντρολίβανο,  Θυμάρι,  Εστραγκόν,  Αλάτι και Πιπέρι)
2 κ. σ. Ελαιόλαδο
2 κ. σ. Μουστάρδα
 
Για την κρέμα γλυκοπατάτας:
600gr Γλυκοπατάτας
3 Καρότα
200ml Κρέμα Γάλακτος
100gr Βούτυρο
Αλάτι και Πιπέρι
Σχοινόπρασο
 
Για τη ντομάτα μυρωδικών:
2 Ντομάτες Μέτριες
2 κ. σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ζάχαρη
Πιπέρι
Σχοινόπρασο
Θυμάρι
 
Πως το Φτιάχνεις:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ. Παίρνουμε το κομμάτι  της πανσέτας και το χαράζουμε ελαφρά σε χιαστί. Αλατοπιπερώνουμε  και απλώνουμε την μουστάρδα σε όλη την πανσέτα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει .Σοτάρουμε το κομμάτι της πανσέτας και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Τοποθετούμε την πανσέτα σε μία γάστρα. Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε, συνεχίζουμε να σοτάρουμε το σκόρδο, το πορτοκάλι, το μέλι, το κρασί και τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα (σκεπασμένη). Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 2.30 ώρες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ .Καθαρίζουμε, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και βράζουμε τις γλυκοπατάτες. Αφού μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, τοποθετούμε τις βραστές γλυκοπατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την κρέμα και τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει μια βράση, κάνουμε πουρέ. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα. Τις μαρινάρουμε με τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τοποθετούμε τις ντομάτες με προσοχή. Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τοποθετούμε στον φούρνο για 20’.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ. Μόλις ετοιμαστούν τα παρασκευάσματα, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα πρώτα την κρέμα γλυκοπατάτας, μετά την πανσέτα (που ήδη την έχουμε κόψει σε 4 μερίδες) και από πάνω τις ντομάτες με το αρωματικό λαδάκι τους.
 
Μικρά Μυστικά:
Βάλτε στο τραπέζι σας ένα νεαρό τανικό ξινόμαυρο, για να συνοδεύσει το συγκεκριμένο πιάτο. Προτιμήστε το για γεύμα και όχι για δείπνο.
 
Μερίδες: 4
Κόστος παρασκευής: 12 ευρώ
 
Χρόνος Παρασκευής: 3 ώρες
 
Βαθμός Δυσκολίας: 4
Δεν υπάρχουν σχόλια για τη συνταγή.

Γράψε ένα σχόλιο για τη συνταγή

Το Όνομά σας:


Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Πόσο σου αρέσει: Λίγο           Πάρα πολύ

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:



Loading...
Loading...
Loading...
Loading...