Όλες οι κατηγορίες

Κινόα με σπανάκι

Κινόα με σπανάκι
Views: 5562 Κινόα με σπανάκι

Chef: Αγγελή Κατερίνα
Χρόνος Εκτέλεσης: 35'

Πληροφορίες


Μερίδες:

Κόστος παρασκευής:

Βαθμός Δυσκολίας:

Ποσότητα: Καλάθι

Συνταγή:Κινόα με σπανάκι


Τι χρειάζεσαι:
Για την κινόα
1,5φλ.χρυσαφί κινόα
1,5φλ.μαυρη κινόα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2κ.σ. ελαιόλαδο
1φλ.ζωμος λαχανικών

Για το σπανάκι
1κιλ.σπανακι καθαρισμένο, πλυμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλ. ζωμός λαχανικών
Ελαιόλαδο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι

Για το στήσιμο του πιάτου
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα, ψημένα ελαφρώς στο γκριλ
Λίγο κρέμα βαλσάμικου

Πως το Φτιάχνεις:
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την κινόα αφού την έχουμε αφήσει στο νερό περίπου 1 ώρα, την έχουμε ξεπλύνει και στραγγίσει καλά.
Προσθέτουμε το ζωμό και 6 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζουμε ώσπου να χαθούν τα υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε 1-2λ.και προσθέτουμε το σπανάκι. Σκεπάζουμε για λίγο να κατεβάσει τα υγρά του. προσθέτουμε το ζωμό και τον άνηθο. Αφήνουμε το σκεύος ανοιχτό μέχρι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Σε τσέρκι της αρεσκείας μας ενώνουμε τα φαγητά τοποθετώντας πρώτα την κινόα και από πάνω το σπανάκι. Προσθέτουμε τα καρύδια και τη σάλτσα βαλσάμικο.

Μικρά μυστικά: Προσέχουμε να μην παραβράσουμε το σπανάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια για τη συνταγή.

Γράψε ένα σχόλιο για τη συνταγή

Το Όνομά σας:


Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Πόσο σου αρέσει: Λίγο           Πάρα πολύ

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:



Loading...
Loading...
Loading...
Loading...