Όλες οι κατηγορίες

Κέικ Πορτοκαλιού

Κέικ Πορτοκαλιού
Views: 1704 Κέικ Πορτοκαλιού

Chef: House Chef
Χρόνος Εκτέλεσης: 90'

Πληροφορίες


Μερίδες:

Κόστος παρασκευής:

Βαθμός Δυσκολίας:

Ποσότητα: Καλάθι

Συνταγή: Κέικ Πορτοκαλιού

Εύκολο και μοναδικό - το "άλλο" κέικ πορτοκαλιού


Τι χρειάζεσαι:
3 λωρίδες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
5 κουταλάκια αλάτι
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό και 2 κουταλάκια άρωμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη:
3 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια άρωμα πορτοκαλιού

Πως το Φτιάχνεις:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 C και εάν το σκεύος σας δεν είναι αντικολλητικό, βουτυρώστε το. Με ένα μίξερ, ανακατέψτε και χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά προσθέστε τα αυγά σας ένα ένα, ανακατεύοντας μετά από κάθε αυγό. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέστε λίγο - λίγο από την κούπα πορτοκαλάδα την φορά, μέσα στο μείγμα, και πάλι ανακατεύοντας. Ρίχνετε την τελευταία δόση έχοντας προσθέσει 2 κουταλάκια άρωμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνουν όλα ένα. Χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα για να ρίξετε το μείγμα μέσα στο σκεύος και μετά για να ισιώσετε την επιφάνεια. Ψήστε για περίπου 1 ώρα και δέκα λεπτά (ή και λίγο περισσότερο). Μία οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή σε πολλαπλά σημεία, όταν το κέικ είναι έτοιμο. Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Μετά, γυρίστε το ανάποδα πάνω σε ένα πιάτο.
Ενώ το κέικ κρυώνει, μπορείτε να φτιάξετε την επικάλυψη! Κοσκινίστε τις 3 κούπες ζάχαρη άχνη και μετά προσθέστε 2 κουταλάκια άρωμα πορτοκαλιού και χτυπήστε τα μαζί, μέχρι να έχετε μία πηχτή επικάλυψη. Μόλις το κέικ κρυώσει, ρίχνετε την επικάλυψη από επάνω.

Μικρά μυστικά:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση σας αρέσει περισσότερο από τα γνωστά αναψυκτικά που υπάρχουν στην αγορά.
Δεν υπάρχουν σχόλια για τη συνταγή.

Γράψε ένα σχόλιο για τη συνταγή

Το Όνομά σας:


Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Πόσο σου αρέσει: Λίγο           Πάρα πολύ

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:



Loading...
Loading...
Loading...
Loading...