Όλες οι κατηγορίες

Γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο

New Γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο
Views: 3787 Γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο

Chef: House Chef
Χρόνος Εκτέλεσης: 60'

Πληροφορίες


Μερίδες:

Κόστος παρασκευής:

Βαθμός Δυσκολίας:

Ποσότητα: Καλάθι
Τι χρειάζεσαι:

¾ κούπας ξερό μαύρο ρύζι (2 κούπες ψημένο)
5 μέτριες πιπεριές σε κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο χρώμα
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο (1 ½ κούπες)
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλιές λάδι, χωριστές
1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι chili σε σκόνη
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
¼ κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι και φρέσκο Πιπέρι
1 κονσέρβα ντομάτες με πράσινες πιπεριές chili
1 κούπα κονσερβοποιημένα μαύρα φασόλια, χωρίς το υγρό τους και πλυμένα
1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
3 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο, και λίγο παραπάνω για πασπάλισμα στο τέλος
1 κουταλιά φρέσκο χυμό lime
2/3 κούπα τριμμένο τυρί (της αρεσκείας σας)
Κρέμα Γάλακτος
Καυτερή σάλτσα
 
Πως το Φτιάχνεις:

Ετοιμάστε το μαύρο ρύζι ανάλογα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Καθώς το μαγειρεύετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς και αρχίστε τη γέμιση και να βράζετε τις πιπεριές. Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα. Κόψτε τις πιπεριές στο μισό από πάνω μέχρι κάτω, και βγάλτε τα κουκούτσια. Βράστε τες για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, να τις στραγγίξετε καλά, και να τις ακουμπήσετε τη μία δίπλα από την άλλη σε ένα ταψί, το οποίο το αφήνετε στην άκρη.
Ζεστάνετε 1 κουταλιά λάδι σε μία μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια με δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να χρυσαφίσουν, για 5 λεπτά περίπου, και μετά προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα παραπάνω. Μεταφέρετε το μείγμα του κρεμμυδιού σε ένα πιάτο. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και το κοτόπουλο, πασπαλίστε με ½ κουταλάκι chili ½ κουταλάκι κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαγειρευτεί ολόκληρο. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό, προσθέστε τις ντομάτες, το μείγμα κρεμμυδιού, τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, το ρύζι και το υπόλοιπο chili και κύμινο, τον κόλιαντρο, το χυμό lime, και καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να είναι ζεστό.
Προσθέστε ½ κούπα από το μείγμα σε κάθε μισό των πιπεριών και πιέστε το ελάχιστα για να χωρέσει. Ρίξτε νερό στο πάτο του ταψιού, χωρίς να το ρίξετε πάνω στις πιπεριές. Καλύψτε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30-35 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να είναι πολύ μαλακές. Στο τέλος, βγάλτε το από το φούρνο, πασπαλίστε τις πιπεριές με τυρί και μετά επιστρέψτε τις στο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αυτό θα πάρει περίπου 3 λεπτά. Σερβίρετε το ζεστό.
 
Μικρά Μυστικά:
Πριν το σερβίρετε μπορείτε να πασπαλίσετε παραπάνω κόλιαντρο, καθώς επίσης και να ρίξετε κρέμα γάλακτος ή πικάντικη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια για τη συνταγή.

Γράψε ένα σχόλιο για τη συνταγή

Το Όνομά σας:


Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Πόσο σου αρέσει: Λίγο           Πάρα πολύ

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:



Loading...
Loading...
Loading...
Loading...