Όλες οι κατηγορίες

Παγωτό cheesecake και ψητή μπανάνα

New Παγωτό cheesecake και ψητή μπανάνα
Views: 2369 Παγωτό cheesecake και ψητή μπανάνα

Chef: House Chef
Χρόνος Εκτέλεσης: 1,000'

Πληροφορίες


Κόστος παρασκευής:

Βαθμός Δυσκολίας:

Ποσότητα: Καλάθι
Τι χρειάζεσαι:

Βάση Παγωτού Cheesecake:

Τυρί κρέμα (ποσότητα ανάλογα με τις μερίδες)
Ξύσμα από μισό λεμόνι
3 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ή ξινή κρέμα
1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
 
Ψητή Μπανάνα:

3 μέτριες μπανάνες, ώριμες, σε φέτες
3 κουταλιές καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/4 κουταλάκι αλάτι της θάλασσας
 
Ψίχουλα από crackers:

1/2 φλιτζάνι crackers, χτυπημένα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
 
Πως το Φτιάχνεις:

Βάση Cheesecake:

Σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε την κρέμα τυριού, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και την , μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Συνεχίστε, μέχρι να γίνουν λεία. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Αποθηκεύστε στο ψυγείο και αφήστε το μείγμα να καθίσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ψητή Μπανάνα:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τις φέτες μπανάνας σε ένα μπολ με τη μαύρη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Απλώστε τις μπανάνες σε ένα ταψί με φύλλο ψησίματος. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπανάνες και η ζάχαρη να έχει αρχίσει να καραμελώνει. Αφαιρέστε το από το φούρνο και μεταφέρετε τις μπανάνες και τυχόν υγρά σε ένα άλλο δοχείο. Αφήνετε να ψυχθεί, σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε τες στο ψυγείο, μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση.

Crackers:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς F. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τα ψίχουλα από crackers, το αλάτι, και το λιωμένο βούτυρο.

Ολοκληρωμένη διαδικασία:

Χτυπήστε τα όλα στην παγωτομηχανή. Όταν ο όγκος αυξηθεί κατά το ήμισυ και το μείγμα είναι μαλακό, προσθέστε τις ψητές μπανάνες. Εάν είναι απαραίτητο, σπάστε την κρύα ψητή μπανάνα σε κομμάτια, πριν την ρίξετε σε παγωτομηχανή. Μόλις οι μπανάνες έχουν διανεμηθεί, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε το να σκληρύνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια για τη συνταγή.

Γράψε ένα σχόλιο για τη συνταγή

Το Όνομά σας:


Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Πόσο σου αρέσει: Λίγο           Πάρα πολύ

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:



Υλικά: Γλυκά, κέικ
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...